Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagy derbire készültünk, hiszen a tavaly őszi forduló zárómeccsén konkrétan megaláztuk őket, amit külön élvezetessé tett a tény, hogy ritka nagy parasztok voltak azon a meccsen, szegény Kareszt leköcsögözték, Misit le akarták fejelni, Lacinak a lábát akarták törni, velem meg a meccs után nem akartak kezet fogni, szóval jó hangulatú meccs volt, mindezt megspékelve a szezon góljával is, amit Bandi lőtt – vagyis lett volna mit törlesztenie a Riónak. Arra számítottunk tehát, hogy nekünk esnek, és vérben forgó szemekkel próbálnak elégtételt venni a novemberi megaláztatásokért.
Ennek megfelelően Mesterünk váratlan taktikai húzások tömkelegével készült az izgalmasnak és fordulatosnak ígérkező mérkőzésre. Védelmünk két oszlopának távollétében ugyanis nem egy Berka-Visontai atombunker hátsó alakzattal kezdtük a meccset, ahogy az mondjuk várható lett volna a korábbi szezonokban, hanem mindenki számára meglepően a Ladányi II – Sipos párosra bízta az alapos takarítás és a tudatos támadásépítés jelentőségteljes feladatát. S ha még ez nem lett volna elég, a pár perccel később érkező (és ezért a seggébe gigantikus lófaszt érdemlő) Visi lett erre a mérkőzésre az a Jancker, aki általában Sipos szokott lenni, vagyis feladata volt a pozíció megfogása, a labda megtartása, érkező emberhez passzolása stb. stb.
Az új hadrend szemmel láthatóan megzavarta a Riót, akik egyébként a tavalyi meccsen leginkább hisztériázó játékosaikat nem hozták el a mérkőzésre. Bátortalanul, helyenként félszegen sétálgattak a pályán, a kapussal kiegészülő hátsó hármasunk többször is hosszan tudta járatni a labdát, lévén az ellenfélnél csak egy ember futkorászott elöl – egyszerűen nem mertek letámadni minket. Mi pedig okosan még tovább lassítottuk a játékot, nekünk ez fekszik, hiszen a futball nem szépségverseny, ugye, pláne nem lóverseny. Az elöl lévő játékosokat többször is jól meg lehetett játszani laposan fellőtt labdákkal, ívelgetésre semmi szükség nem volt. Sajnos egy-egy ilyen passz után megfeneklett támadójátékunk, mert vagy nem érkezett senki jó ütemben, vagy a labda lekezelése okozott gondot az elöl lévőknek (ezügyben ekkor többen is élen jártak), vagy a fellőtt labda volt elérhetetlen. Néha azért a Rió is átjött a félpályán, de kapusunknak komolyabb védenivalója ekkor még nem volt. Támadásaikat viszont egy-egy jó labdaszerzéssel többször is ellentámadássá tudtuk konvertálni, de hát a 3-1 / 3-2 –es szituációk bizony nem tartoznak az erősségeink közé – ezekből a helyzetekből még lövésig sem sikerült eljutnunk….. Néha már a saját térfelükön is megtámadtuk őket, ezek egyikéből Visi például akkora kapufát lőtt, hogy a háló valószínűleg még most is rezeg. Petinek is volt egy bazi nagy helyzete: egy kényszerítő után nagy lendülettel érkezett a kapu elé, elfektette a rá rontó védőt, majd a kapust is, de éles szögből keresztben elgurította a kapu előtt a labdát.
Összességében fölényben zártuk az első 20 percet, ellenfelünknek esélye sem volt kihasználni, hogy védelmünkben az egyik lassú, a másik alacsony – fizikai előnytelenségüket remek helyezkedéssel és kitűnő ritmusérzékkel kompenzálták.
A második félidőre egy sokkal inkább felpörgetett Rió érkezett, s ez némi transzformációra késztette a mi játékunkat is. Hátul nem tudtuk már olyan nyugodtan járatni a labdát, többször is letámadtak bennünket. A középpályára visszalépő játékosainkat persze így is meg tudtuk játszani – egy darabig, mert a több futástól ők fáradtak el legkorábban. Így egyre gyakrabban kezdtünk ívelgetni, amely azonban jelen esetben nem járt sikerrel. Nem véletlen, hogy a gólunk is egy földön vezetett akcióból született: Sipos indította a támadásba félpályán belépő Petit, aki ezúttal két védőt fektetett el, mielőtt a kapust is megalázta volna….. 1-0!!
A gól után teljesen átvettük a kezdeményezést, a Rió még a félpályát sem nagyon tudta átlépni. Egy kisebb verseny is kibontakozni látszott ekkor: ki tudja jobban elrúgni a labdát a picsába? Laci próbálkozott először, igen nehéz szögből kellett egy rosszul felpattanó labdát magasan elrúgnia, de a kapu mögötti hálón nem tudott túljutni. Pár perccel később Sipos gyorsan elvette a többiek kedvét a versenyezgetéstől: egy szögletből laposan visszagurított labdát nagyon konkrétan rúgott el annyira a picsába, hogy több jelentkező a mi oldalunkon nem akadt…. (egy kósza kísérlet ugyan volt az ellenfél részéről, de jobbnak látták aztán ők is elismerni Sipos győzelmét)
Pár perccel később Boti léphetett ki ziccerben, de tőle szokatlan módon ekkor már annyira fáradt volt, hogy elrúgta 10 méterről a labdát, s így a kapus könnyedén hárított…. Aztán András keveredett be valahogy a büntetőterületen belülre, ahol szinte szabályosan lemészárolták, csoda hogy sérülés nélkül megúszta, a spori azonban nem ítélt büntetőt….
A kihagyott helyzeteink persze kezdték megbosszulni magukat, hiába lassítottuk még tovább a játékot, a Rió szép lassan magára talált. Először kapusunk védett gigantikus bravúrral (okosan elfeküdt még a lövés előtt, ezzel úgy megzavarva szerencsétlen ellenfelet, hogy az a lábába rúgta a ziccert), majd amikor már ő is verve volt, Peti repült be méterekről a gólvonalra, így hárítva az üres kapuba tartó labdát. Azonban minden hősies küzdelmünk kevés volt, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, s mi nem tehettünk ellene semmit…….egy pontrúgás utáni kavarodásban többen is elváltottuk magunkat, s a szabadon maradó játékos ezúttal túl tudott járni kapusunk méltán világhíres eszén és rutinján… 1-1.
És mindez ráadásul már az utolsó percben történt, úgyhogy mire mozgósítani tudtuk volna tartalék energiáinkat, véget ért a találkozó…..


Egy nem túl hajtós, de végig izgalmas és sportszerű mérkőzésen tulajdonképpen veszítettünk két pontot egy elég gyengécske csapat ellen. A spori végig jó szellemben vezette a mérkőzést, bár néhányszor túl nagyvonalúan ítélt, s ebből mi jöttünk ki rosszabbul, hiszen jogos büntetőtől fosztott meg minket.
Jövő héten a romokban heverő Plánum lesz az ellenfelünk, akiknek nem jósolhatunk túl sok szépet, ha sérülésükből visszatérnek játékosaink…..

A bejegyzés trackback címe:

https://braunschweigfc.blog.hu/api/trackback/id/tr581037388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyHarry 2009.03.31. 17:39:02

mi nem tetszik faszikám?

KisKarcsi 2009.03.31. 20:29:05

Először is gratulálni szerettem volna Sipos Úrnak írásaiért, hogy mily remekek, de aztán eszembe jutott, hogy ő nem focista, hanem könyvtáros! Természetesen ez írásából nem von le érdemet,levon az eleget másból….. Ezért a lelkesedéséért és a szép blogért megérdemel egy apró tapsot.( de csak egy nagyon halkat, hogy az olvasó „ügyfeleit” meg ne zavarjuk.)
/aki meg nem tapsol az rombolja a csapat szellemet/
Másodszor pedig és természetesen Sipos után a jó Istennek szeretném megköszöni ,hogy bátyám öccse vagyok és ez által tagjává válhattam A Braunschweignek.
Már a meccs előtt egy hatalmas megtiszteltetésben részesülhettem, hiszen a „Szent mez”t húzhattam magamra és azt hiszem ezzel a futball pályafutásomra rá is került a korona. Bár A 4-es nem volt kimosva a múlt heti érzés mégis kiment belőle, ugyan is lehetett benne védekezni is...
A meccs belülről érdekesebb volt, mint a múlt heti (mondjuk azt fölül múlni nem teljesítmény) ennek okai szerteágazóak. Legfőbb, a már sokat emlegetett „hátvédsor”, amely összhangban és kiegészítve egymást az utolsó percig - és persze egy-két elváltástól eltekintve, amelyet szinte szándékosan tettünk ,hogy az ellenfélt összezavarjuk és ne tudjon kiismerni – harmóniában működött. A példamutató védekezés után, már nem csoda a kiemelkedő kapus teljesítmény sem , amely számomra pozitívan meglepő erélyes utasításokkal párosult (elöző meccsről hiányoltam a: Károly érjmá visssza bazzzmeg!!! és a Laci te kiafaszt fogsz?! Irányott üvőltéseket). Amúgy a kevés góllal dolgozó támadó sorunkat sem érheti kritika, mert erőn és erőnléten felül teljesítettek egy kis szerencsével és koncentrációval ,akár gólokkal is nyerhettük volna. Ha bemennek a helyzeteink biztos vagyok benne mi nyerünk.
Sebaj a 2 pontért nem szabad elkeseredni….,ahogy a csapat ép játékosainak sorát elnézem, minden hétfőnek örülni kell amikor ki tudunk állni.

Tanulságok a meccs után:

A labdának is van picsája, mert a Kálmán tökéletesen ugy rúgott bele.
2 csere több, mint 1 és kurvája jól is tud jönni a második félidőben..

FairyHarry 2009.03.31. 20:38:30

1. az apátok fasza a könyvtáros
2. baszki azt kihagytam tényleg, hogy mekkora király volt a Gici, amikor már ugrani készültem, hogy elfejeljem a riós gyerek elöl a labdát, és akkorát ordított rám, hogy jóóóóóóóóóóó, hogy az ég sem dörög szebben, és én be is húztam a nyakam, és ő ki is öklözte ahogy kell - futball-momentum volt baszkikáim!!
3. KisKarcsi írjon majd meccsbeszámolót, yeah!

dezsőch 2009.03.31. 20:53:57

és dekázik is vele! 1.

maldini 2009.04.01. 00:54:47

1. nem leköcsögöztek, hanem leparasztoztak. sose figyelsz rám.
2. most akkor nem könyvtár-tesin végeztél?
3.Kisgyerek ne szemtelenkedjél, mert ha egyszer felépülök, visszatérek és lefocizok mindenkit. a futást hagyjuk...
4. Írjatok mindketten meccsbeszámolót, mer vicces.

FairyHarry 2009.04.01. 09:43:24

Inkább arról beszéljél, hogy milyen volt a meccs az oldalvonal mellől nézve?

deszatnik 2009.04.01. 14:24:13

Kálmán bá' jó volt az összefoglalód!

egyébként a jövő héten is gömbölyű lesz a labda, és mérkőzés mindig x-ről indul

FairyHarry 2009.04.01. 16:49:40

Deszatnik és Maldini.....nagy csapat van kialakulóban, áháháhá.

deszatnik 2009.04.03. 16:30:02

@FairyHarry: te meg buzy vagy!
Biztos szereted Lipcseit! slutty-slutty

süti beállítások módosítása