Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A múlt héten kifogyott krónikásunk tolla, ezért ehelyütt olvasható a múlt hétfői mérkőzés beszámolója. Emellett természetesen az Angyal Bandi elleni mérkőzésen is kint járt kollégánk.

2010.05.31.
Az utolsó tavaszi nap méltóképpen köszöntött bennünket: 60km körüli szél, gyönge esővel fűszerezve. Mindehhez a körülbelül 10 fokos hőmérséklet is társult, így minden adott volt egy újabb fiesztához. Csapatunk ennek megfelelően nagy elánnal támadott. Tetézte a lelkesedést, hogy a mérkőzésen tiszteletét tette a braunschweigi különítmény is. Már Bandi puszta jelenléte is felpezsdített mindenkit, Visi pedig egyenesen a sűrűjébe vetette magát, igazi oroszlánként. Küzdött, labdát szerzett, belépett elkésve, felrúgták, méltatlankodott - teljes értékű játékot mutatott be. Meg is lett az eredménye, a felajzott oroszlánok nem vártak sokat az első harapással. Misi okoslapos passzával Kálmán kézilabda-centereket megszégyenítő módon fordult be védőjéről, és a léc alá bombázott. Végre egy meccs, ahol előnyben focizhattunk. Sokáig ez ment is. A támadójátékunk gyakorlatilag megszűnt, ami érthető volt az egygólos előny birtokában. A második félidőre az ellenfél kezdte megérezni, hogy játéklehetőséget kapott, s tíz perccel a vége előtt a passzív fölényük aktívvá vált: 1-1. Mielőtt még komolyan elkezdhettünk volna összeomleni, Boti kapott nagyon jó helyzetben átadást, és kezdte védőjét is lefutni. Ekkor azonban előrelátóan egy emberként üvöltött rá mindenki exRudira, hogy álljon meg, passzoljon vissza.
Ő azonban gondolt egyet, és a csapatfegyelmit is kockáztatva tüzelt. 2-1, a csapatfegyelmi elmaradt (de azért figyelünk!).
A mérkőzés hajrájában aztán még az ellenfél kapusa próbálta hozzásegíteni támadósorunkat a harmadik gólhoz, a félpályán rosszul fejelgetve. Megkegyelmeztünk, így maradt a sima egygólos győzelem. Nagy játék nem volt, de küzdés és eredmény igen. Zsebben a KoRenArt Media!!! Szép volt fiúk!

2010.06.07.
Huszáros váltással rukkolt elő az időjárás, a hideg eső után ezúttal a napsütéssel és a hőséggel néztek szembe fiaink. Ellenfél Angyal Bandi, a fehér ló. Ők már az idény kezdete előtt jelentkeztek a csapatnál a pofonjukért, az idény alatt pedig bebizonyították, hogy áldozatos munkával bizony még nálunk kevesebb pontot is lehet szerezni. Talán emiatt, talán mert a fejvagyíráson mind a kezdés jogát, mind a térfélválasztást elbuktuk (Gellért nappal szemben védett, kollégája a második félidőben már árnyékban), talán mert hátvédeink megálltak a pályára beguruló másik labda miatt, a bíró pedig nem... nos az okokat ne feszegessük. Egy perc után 0-1, jöhetett a hátrányból focizás, amit sokat gyakoroltunk tavasszal. Meg is lett az eredménye! Pár perccel később Boti mattolta a védelmet és a kapust egyaránt, jelezve, hogy még korai angyalbandit gravírozni az aranyérmekre.
Valahogy azonban ez nem hatott motiválóan a csapatra, továbbra is viszonylag zavartan védekeztünk. Pityi mellett a másik védő posztján erőteljes áramlás volt tapasztalható, ami folyamatos üvöltözéshez, káoszhoz, végül Braunschweig-középkezdéshez vezetett. Angyalbandinál kezezni szabad, így hetest nem lőttünk inkább. A félidő zárómomentumaként Ghyczy "boooooocsbazmeg" Gellért az indítás vagy felszabadítás helyett az őt megtámadó csatár lábáról okosan taccsra mandínerezte a labdát, így 1-2vel fordulhattunk a tavasz harmadik legutolsó félidejére.

A második félidőben érződött mind a feszültség növekedése, mind az odafigyelésé, legalábbis ami a védekezést illeti. Elöl sajnos nem sikerült a sokpasszos iskolajáték. A legdrámaibb jelenet viszont ezen a játéknapon tárult szemünk elé. Az egy dolog, hogy Istut hátulról felaprították, az is, hogy ezután kisebb szóváltásba kezdtek az ellen nagytermetűjével. A könnyeket az csalta a szemekbe, hogy Laci odavetette magát a kiélezett, feszült helyzetben, és a földön fekvő Istu helyett átvette a szót az egymást fegyelmező és foci mibenlétéről oktató vitában. Nem mérlegelte saját egyéni biztonságát, nem húzódott meg a sarokban, hanem életét kockára téve védte meg csapatunk álláspontját. Szerencsére ellenfelünk kevésbé élte meg drámainak a helyzetet, így legnagyobb örömünkre Laci még köztünk van.

A játék szép lassan kezdett ellaposodni, azonban egy Boti-lövést követő védés után kipattanó labdára Misi csapott le elsőként, a helyére visszakapaszkodó kapus mellett közelről a rövidbe passzolt. Újra egál, a becsület helyreállni látszott. Sajnos a hátralevő 5 percben már nem nagyon maradt a csapatok tarsolyában, így a derbi 2-2-es döntetlennel zárult. Újabb Braunschweig-pontszerzés egy fontos alsóházi rangadón, első alkalommal a Braunschweig-labdával.

Hazafelé megfáradt ámde boldog fiaink valóságos ünnepet varázsoltak a csapatbuszba, még egy teljes zenekar is előkerült valahonnan...

Bízunk az egyre jobb folytatásban (jövő héten már csak 7-8 pontot kéne szerezni...)!

CSAK MI!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://braunschweigfc.blog.hu/api/trackback/id/tr212065170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyHarry 2010.06.08. 11:18:27

váháhá, állat, jön majd mindjárt a betyársereg, aztán jól megkapjuk! " Ők már az idény kezdete előtt jelentkeztek a csapatnál a pofonjukért, az idény alatt pedig bebizonyították, hogy áldozatos munkával bizony még nálunk kevesebb pontot is lehet szerezni." - ez nagyon szíven szúrja majd őket, meglásd! :)))))))

cstm 2010.06.08. 11:28:11

igyekszik az ember... :) próbáltam a tényekre koncentrálni, hogy ne váljon érzelmi csatatérré a blog. Inkább tényszerű szakmai fórumnak képzelném, természetesen felesleges udvariassági formák és tabutémák mellőzésével.

FairyHarry 2010.06.08. 11:48:21

a sok ömlengés után jó is volt nagyon két ilyen tárgyilagos és tényszerű beszámolót olvasni!

Visontai II 2010.06.08. 14:22:02

mennyi mindenről lemaradok basszus...Lacit megnéztem volna, ahogy az ülve anyázó Istutól átveszi a szót...

g g 2010.06.10. 11:00:58

Azért lássuk be, Angyalbandi remek ellenfél volt és jó kis meccset játszottunk, mégha szarok is voltunk.

És - szokás szerint - nem értettem a hisztit, nem a betyár óriás volt az, aki hülye volt... Bocs Istu, persze ettől még minden, de a hisztit soha nem értem, még ha fáj is...

FairyHarry 2010.06.10. 13:03:23

azért az a magas gyerek elég paraszt volt, sok köze nem volt a labdához, se készség, se szándék szintjén.......
süti beállítások módosítása