Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy Konkrét bravúr

2010.09.21. 11:21

Három meccs, három vereség. Az M-különítmény: Monster, Mocskos, Mellékhatás - 0-7, 0-3, 2-4. 2-14-es gólarány. Nem indult valami bíztatóan az ősz, finoman szólva. Igaz, az első négy meccset tavasszal is elszoptuk (tegyük hozzá, első 4 ellenfelünk mindegyike benne van az első 5-ben...), de akkor szoros, küzdelmes meccseken, nem ilyen simán. Nem csoda hát, hogy kicsit meg is rendült az oroszlánok önbizalma, és már-már kihullott fogakat, tompuló karmokat képzeltek maguknak hőseink. Gyenge kapusteljesítmény, sok hibával tarkított védőmunka, vérszegény támadások - erről szólt az első három forduló. És raádásul semmi jel nem mutatott arra, hogy mindez megfordulhat, hiszen soron következő ellenfelünk a táblázat harmadik helyén álló, és a feljutásért teperő Konkrét FC volt.

Persze egy oroszlán akkor kezd el igazán ébredezni, amikor leírják, minden ellene szól, látszatra semmi esélye nincs......

Az előjelek sem voltak bíztatóak, hiszen az amúgyis gyengélkedő védelem két legstabilabb oszlopa is lemondta a részvételt. A csapatbuszban ment is a tanakodás, hogyan s miként helyettesíthetnénk az oszlopokat, miközben bömbölt a bemelegítő cd. Aztán amikor a korábbi hetekkel ellentétben jóval korábban, már félúton megszólalt a Smack my bitch up, tudtuk, ez az este más lesz. Mire a stadionhoz értünk, már a Seven nation army is végigment, s a kocsiból kiszállva szinte nem is láttam az arcokat, csak tüzet, tüzet mindenfelé, konkrétan lángoltak az arcok!!

Aztán a Konrkét kezdett jobban, vagy mi maradtunk benn az öltözőben zenét hallgatni, ez még nem tiszta. Mindenestre az első 10-15 perc viszonylagos nyugalomban, némi Konkrét fölénnyel telt el. Pár kapuralövésecske, amelyeket kapusunk konkrét magabiztossággal hárított. Ezt a lagymatagságot irigyelte meg hetesünk, és robbanékonyságát kihasználva egy oldalberúgásnál bravúrosan megelőzte ellenfelét, és konkrétan a kapunkba pattintotta a játékszert. 0-1.

A középkezdést trükkösen háromszor végeztük el, mindenféle labdacserékre hivatkozva. Nem tudom, hogy ez zavarta-e meg ellenfelünket, vagy esetleg tényleg elkezdtünk-e játszani, mindenesetre nagyot változott a játék képe. Az első félidő utolsó 5 percére fölénnyé érett játékintelligenciánk, és átvettük a kezdeményezést. Pofás támadásokat vezettünk, amelyeket rendre lövéssel fejeztünk be, konkrétan a kaput persze ekkor még nem találtuk el. Az első félidő legparádésabb momentumaként a konkrét védekezésből egyszercsak villámgyors kontrába mentünk át, négy a kettő ellen, Laci meghúzta a szélen, majd az érkező Károly elé gurított, aki híres balosát meglendítve készült, hogy kilencről meglövi a meccs gólját, a kapus már szedte ki a hálóból a labdát, és készült a középkezdésre, de a semmiből egyszercsak felbukkant Bálint, és egy bravúros mozdulattal blokkolta a gyilkos bombát......

Persze, ez nem szegte kedvünk, sőt. A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. A védelemben Laci - Istu - Karesz - Sipos rotálták egymást, sokat járt a labda lábról-lábra. Az ellen meg legrosszabb napjainkra emlékeztető taktikánkat vette elő: elkezdtek folyamatosan ívelgeti, és tették ezt úgy, hogy már a harmadik kísérletnél egyértelmű volt, a kapusuk nem képes jó helyre dobni a labdát, ha meg mégis, csatáraiknak esélyük nincs megszerezni azt. Kapusunknak néhány kifutáson kívül tulajdonképpen semmi dolga nem volt a második játékrészben.

A Konkrét sablonos játékával szemben mi kénytelenek voltunk a kombinatív játékot erőltetni, nehogy a közönség elaludjon. Ezért legtöbbet talán Boti tett, aki a félidő elején akkora kibaszott nagy gólt rakott futtából tízről a jobb felsőbe, hogy én konkrétan majdnem puszit is adtam neki. 1-1. Nem álltunk le, nyomtunk tovább, magabiztosan szűrtük a támadásaikat, vezettük a mieinket, ők meg csak ívelgettek, ívelgettek. Ezt az unalmas szar taktikát kapusunk unta meg legelőbb, és átváltott büntető üzemmódba: szenzációs öklözésével konkrét gólpasszt adott a félpályáról startoló Deszatniknak, aki néhány kényelmes lépés után higgadtan gurított a kapus konkrét lábai között a hálóba. 2-1!

A Konkrét azonban még ettől sem jött lendületbe. Nem használták ki, hogy gyorsabbak, technikásabbak, hanem csak dobálták felfelé a labdát a reménytelen semmibe. Úgyhogy maradt az eredmény, bravúrgyőzelem!!

Magabiztos védekezés (oszlopok nélkül!!), okos sok passzos támadásépítés, gyilkos bombák - ez ellen a Hóbortnak sem lehet ellenszere jövő hétfőn!

Gellért, Karesz, Istu, Bálint, Laci, Boti, Sipos. Jegyezzük fel a neveket, hősök ők!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://braunschweigfc.blog.hu/api/trackback/id/tr732312085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyHarry 2010.09.21. 12:44:03

böngészgetvén a régebbi bejegyzéseket most olvasom, hogy Istu ezek ellen tavasszal is kúrt egy öngólt, hehe
süti beállítások módosítása