Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy felemásra sikeredett tavaszi szezon, egy tartalmasan megterhelő nyári alapozás, és egy okos videózással eltöltött este után elérkeztünk az őszi szezonhoz. Történt sok változás csapatunk háza táján, vannak távozóink s érkezőink egyaránt, egy azonban állandó: a szakvezetés szigorú elvárása, amelynek sokszor bizony igen nehéz megfelelni.
Először azonban lássuk a tényeket.

Veszteségek:
 

  • KisKarcsi Bristolba szerződött egy fél évre - elsősorban a több pénz motiválta a kis rohadékot. Hiányozni elsősorban nem is az 5 gólja, vagy az 5 gólpassza, esetleg a sebessége, a cselei, a passzai miatt fog, nem, nem, ezeket bárki át fogja tudni vállalni; hanem sokkal inkább azért, mert így Ladányiból most már csak egy marad a pályán, és ha az az egy maradék véletlenül gólt lő, és bekiabáljuk a bírónak a gólszerzőt, akkor nem kell hozzátenni, hogy melyik. Az átigazolási összeget sajnos nem hozhatjuk nyilvánosságra.
  • a Kapus, Aki Fél a Labdától okosan eltörte a kezét pár hete, így garantáltan nem lesz egy darabig, sőt jó eséllyel az egész őszt kihagyja...... Új kapus szerződtetésére nincsenek meg az anyagi feltételek, így kénytelenek leszünk ezt is házon belül megoldani. Szerencsére tele van a csapat kallódó kapustehetségekkel, s mindegyikük úgy érezte, most jött el az idő a bizonyításra. Az előzetes próbajátékok után a szakvezetés Visontai II kapuban szerepeltetése mellett döntött. Az már most látszik, hogy a clean sheetekkel nem lesz gond, az igazi probléma azonban az, hogy fürgeléptű wannabe-kapusunk milyen mértékben lesz képes a bocsbazdmeg-taktika elemeit a kapuban állva megvalósítani. 
  • Visontai sporttársunkat szintén utolérte a XXI. század futballját megmérgező multimilliomosok csábító keze, így több pénzért és egy asszonyért ő is külhonba szerződik, s ráadásul bizonytalan időre. Mentségére csak az szólhat, hogy apacsapatunkhoz, az Eintrachthoz szerződik, illetve hogy mindezt csak októberben teszi, így az őszi szezon első felében még szolgálatunkra állhat.
    Pótlását szintén házon belül tervezzük megoldani, bár tudjuk, ez szinte lehetetlen. 
  • Aztán itt vannak még a régóta szívók: Balázs a bokájával, Kovács a térdével, Gudlin a mikormijével. Őket már nagyon várjuk vissza, addig is gondoskodunk pótlásukról házon belül.

    Örömök:
     
  • Hosszú éveken át tartó sérüléséből visszatér csapatunk mindenkori legnagyobb 7-ese, a Gyulavics!! Először persze csak csereként, pár perceket kapva, mert vigyáznunk kell rá, több hetesünk nincs. Kicsit mondjuk megpocakosodott, de ezt az első pár hétben le fogja izzadni, akkora iramot diktálunk neki! Ismét lesz tehát kivel veszekednie Karesznak a pályán, ismét lesznek picsába elrúgott labdák stb. stb. Na meg persze bombagólok, kiugratások, érkezések! Üröm az örömben, hogy szurkolóink száma így eggyel csökken.
  • Állítólag a Cserepes hazatért talján vendégjátékából, és tettrekészebb mint valaha!! Számára egyértelműen az önbizalomszerzés lesz a cél, mert alapvetően az van neki a legkevesebb. Ezügyben a csapatvezetés már mozgósította a csapatpszichológust. A beilleszkedéssel alapvetően nem lesz gondja, bár ez némileg attól is függ, hogy most éppen dohányzik-e. Ha nem, októberre már fog, ezt vállaljuk.
  • Lesz egy kapusunk, aki nem fél a labdától - most végre megtapasztalhatjuk mindannyian, hogy milyen is az.
  • Ebből kifolyólag állítólag lesz egy állandó fotósunk és szurkolónk a töröttkezű kapus személyében. Ez most azért is lesz különösen érdekes, mert a pálya széléről figyelheti azt, amit általában a kapuból szokott anyázni - felfoghatjuk mindezt egy kísérletnek is.



Akik tehát csúcsformában ott lesznek a mérkőzések többségén: Visontai I-II, Berka I-II, Gyulavics, Ladányi, Mezey, Molnár, Sipos.
Ütős csapat ez így is, na.
Ilyenkor látszik igazán a szakvezetés hosszú éveken átívelő tudatos csapatépítő munkája: kulcsemberek igazolnak el vagy dőlnek ki, de a keret mégsem gyengül...... Ennek természetesen megvannak a negatívumai is: az igen magas elvárások. Lássuk ezt konkrétabban a számok fényében.

Tavasszal 4 győzelemre és 2 döntetlenre voltunk képesek, 5 vereség mellett. Ez arra volt elég, hogy a szoros alsóház tetején, a 8. helyen töltöttük a nyarat 14 ponttal - a pont is kevés, s a helyezés se valami dícséretes. A minden évben állandó alapelvárás természetesen idén is a minimum 30 pont, ami képességeinket és tehetségünket ismerve elvileg könnyen teljesíthető - csak két ponttal kell többet elérnünk, mint tavasszal.
Aztán ott van még a felsőházba való bejutás, vagyis a hatodik hely, amit tavaly játszi könnyedséggel abszolváltunk. Idén ez már nehezebb dió lesz, mert kissé leszakadtunk: a hatodik és a hetedik helyezett rögtön 4 pontot ver ránk. Ellenben ha őket sikerülne utolérni, akkor már a feljebb jutás sem lehetetlen, hiszen a harmadik helyezett csak 2 ponttal van a hatodik előtt......
A gólarányunk siralmas, 21-26, rosszabb, mint bármely eddigi szezonunkban féltávnál. Kevés a rúgott is, sok a kapott is. A szakvezetés hosszasan elbeszélgetett a védelem és a csatársor tagjaival egyaránt, akik prémiumaik terhére garantálták is, hogy november közepére pozitívba billentik gólarányunkat.

Tehát jól láthatóan 3 fő elvárással szembesül a BFC:

  • min. 30 pont
  • a szezon végére felsőház (min. 6. hely)
  • pozitív gólarány

Hosszas tárgyalások után azonban a szakosztályvezető és a menedzser meggyőzték a klubelnököt, hogy némileg finomítson szigorú elvárásain, s így a három pontból elég ha egyet KETTŐT teljesítünk. Na de azt a kettőt nagyon.


Nem lesz egyszerű, de a csapatpszichológus úgy érzi, megvan bennünk a kellő hit, összpontosítás, és erő.
Bizonyítási vágyunk ideális szenvedő alanya lehet már jövő hétfőn a ViperRoom - jelenlegi ellenfeleink közül ők az egyetlenek (az új csapatokat nem számítva), akiket még sosem győztünk le, pedig már ötször is játszottunk velük..... Mikor, ha nem most? - kérdezik szurkolóink.
Hát augusztus 24-én, 18.30-tól az A-pályán! - feleli a csapat!!

CSAK MI!!!!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://braunschweigfc.blog.hu/api/trackback/id/tr331320294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása