Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az Arany Oroszlán

2009.10.01. 10:09

Bizony rájárt a rúd a budapesti oroszlánokra az elmúlt időben. A zsúfolt versenynaptár, a heti több meccs bizony alaposan kivett a fiúkból. Az elmúlt heti bajnokin kapott hatalmas zakó (6-3), valamint a Zászlónk Kupa megpróbáltatásai után jogosan féltették a csapatot a Hóbort Sport-tól, amely remek tavaszi idény után, a harmadik helyen állva várta a sereghajtó Braunschweig Fc-t.

Persze azért tartaniuk kellett a német fiókcsapattól, hiszen a lista élén állókkal rendszerint igen kemény meccseket játszanak, míg a kötelezők begyűjtése rendre nehézségekbe ütközik. Ugyanakkor a budapesti braunschweigieknek az egész őszi szezonban sorscsapások tömkelegét kellett elviselniük. Számos alapember távozott a csapattól, melyet tetézett a védelem oszlopának, Mezeynek a sérülése, és Visontai II sem állt rendelkezésre. Modjuk Visontai I. sem ért oda a fogorvostól, csak reménykedhetünk abban, hogy jól van és búcsúmeccsén reklámokat megszégyenítően fehér és teljes fogazattal fog az ellenfél seggébe harapni. Ugyancsak kérdés volt, hogy a múlt mérkőzésen rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó portás miként képes újra a háló elé állni.

Újfent szűk játékoskerettel tudott hát a szakvezetés gazdálkodni, és számos nyugtalanító bizonytalanság uralkodott az öltöző környékén, de ez a Braunschweig Fc pályafutását figyelemmel kísérők számára bizakodásra adhatott okot, hiszen bajban, szűk kerettel mindig egészen kiváló teljesítményt nyújtanak a sárga-kék fiúk.

A mérkőzést szinte ennek megfelelően lakonikus nyugalommal kezdte a Braunschweig és az őszi - de talán az idei szezon - legjobb félidejét produkálva szenzációs játékkal szerezte meg a vezetést majd növelte előnyét egészen 3-0-ig. A védelem parádésan teljesített, az emberfogások mellett a támadójáték is rendkívül mutatós volt helyenként, ami ezeket a hóbortosokat igen meglepte. A gólokra egyenként már nem elmékszem de a góllövők Karcsi, Istu, Kálmán.

A második játékrészben már lankadt a braunschweigi láb, a fáradság jelei voltak felfedezhetőek, de a csapat nagyon akart és csúszott-mászott a győzelemért. Az ellenfél közben - nyilván szeretteink fáradásának köszönhetően is - egyre inkább magára talált és számos helyzetet dolgozott ki, melyek elhárításában a bomba formába lendülő 1-es számú oroszlán elévülhetetlen érdemeket szerzett. 

Ennek ellenére a kimerülés két kapott gólt is eredményezett, melynek következtében az eredmény és a meccs vége rendkívül szorosra és izgalmasra kerekedett. Óriási oroszlánszív hajtott minden magyar németet, a kapus a végjátékban büntetőt hárított, így végül az arany lábú oroszlánok - kis szerencsével - zsákba tehették a három pontot, melyet nem is akárkitől ragadtak el.

A csapat egyként hajtott, és nem érdemtelenül szerezte meg a győzelem pontjait, noha ezennel "az a ribanc" (vö. előző blog) is segített itt-ott. Ha a forma kitart, a csapat komoly eredményekkel kecsegtető menetelésbe kezdhet, hiszen mostantól zömmel a lista közepén és alján álló csapatok következnek, melyeket a tudása alapján közép mezőny tetejéhez tartozó Barunschweignek nem lehet gond megverni. Természetesen a futball szeszélyes játék, minden meccs más és más, így a figyelem egy pillanatra sem lankadhat. "Az egész csapat nevében állíthatom, hogy minden meccsre úgy készülünk, mintha a listavezetővel játszanánk." - nyilatkozta a meccs hősének számító portás oroszlán, érzékeltetve a játékosok hihetetlen profi hozzáállását. Ha mindenki ilyen mentalitással viselkedne a magyar foci nem itt tartana... 

Mindezek alapján a következő forduló elé bizakodva tekinthetünk, bár ismét kötelező győzelem vár a sárgakékekre, ami mindig nagy nyomást jelent, de reménykedhetünk abban, hogy átmentve az előző meccs formáját fejben-testben-lélekben egységes oroszlánszívű, oroszlánként hajtó Braunschweig veszi fejét Dr. Zsámfy Botondnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://braunschweigfc.blog.hu/api/trackback/id/tr571420088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krump_lee 2009.10.01. 10:48:18

hivhatnánk magunkat óriásölőnek, ha lennének itt óriások...

egy kis szroti, 3-0-nál kérdeztük mánázserrel a sporit, hogy mennyi van még vissza, hét perc, válaszolta, ha szoros lesz, akkor nyolc, tette hozzá,
mondjuk ez utolsó percet háromnak éreztem, mikor is kétszer is próbáltuk lenyelni a labdádt, mégis jött három lövés a kapura

szerencsénkre ott volt a KAPUS !

:DDDDDD

FairyHarry 2009.10.01. 10:59:18

még azt tegyük hozzá mindenképpen, hogy ugye három különböző ember lőtte a gólokat, de ami a még szebb, hogy másik három különböző ember adta a gólpasszokat, vagyis hat ember vette ki közvetlenül részét a gólokból, és ugye összesen heten voltunk....... na mi a tökéletes csapatjáték, ha nem ez?

az összefoglaló meg szokás szerint supergut, csak a büntető megemlítése, és védésének érzékletes leírása hiányzik belőle.......

krump_lee 2009.10.01. 11:34:37

azért hadd jegyezzem meg, hogy szerintem a csapatjáték nem volt szupergút, bár a statisztika ezt hazudja :DDD

pont ezért kerültünk majdnem bajba a végére, mert ha jól JÁTSZOTTUNK volna, simán bevisszük nekik az utolsó ütést a második félidőben

deszatnik 2009.10.05. 14:51:25

A lényeg, hogy egy erősebbnek tűnő együttest sikerült legyőzni. Szerintem felesleges magyarázni a győzelmet, "a labdarúgás egyszerű játék, aki több gólt rúg, az nyer"!
Ja és még valami! A hetest minden Gici testalkatával és/vagy fütyiméretével megegyező férfi kivédte volna, ezzel is igazolva, hogy: "Jó kapushoz, szerencse kell !" :-)
Slutty-slutty

FairyHarry 2009.10.06. 13:38:50

@deszatnik: gyönyörűen védte a hetest, nem tudom mi bajod van, okosan eldőlt balra, kidüllesztette az újfent gyarapodásnak induló hasát teste két oldalára, a labda meg úgy akadt el benn, hogy még!! :))
süti beállítások módosítása